Доступність посилання

ТОП новини

«Коронавірусна евакуація»: у Нових Санжарах перекрита дорога, поліція закликає мешканців до спокою


У смт. Нові Санжари мешкає понад 8 тисяч людей
У смт. Нові Санжари мешкає понад 8 тисяч людей

У поліції Полтавської області повідомили про «короткострокову сутичку», яка виникла на дорозі міжрегіонального значення в Нових Санжарах, куди 20 лютого везтимуть евакуйованих з Китаю громадян.

«Близько сьомої години ранку, в селищі Нові Санжари Полтавської області група місцевих мешканців під час проведення акції заблокувала дорогу міжрегіонального значення. При спробі поліцейських розблокувати проїжджу частину, деякі учасники акції чинили опір, виникла короткострокова сутичка. Для припинення правопорушення працівники поліції встановили більш ніж 10 найбільш агресивно налаштованих людей, роз’яснили їм юридичні наслідки вчинення протиправних дій та провели превентивні бесіди», – йдеться в повідомленні.

У поліції заявили, що просять жителів Нових Санжар не порушувати чинного законодавства України.

«Усі спроби вчинення правопорушень будуть припинені», – заявив начальник поліції Полтавщини Іван Вигівський.

Раніше повідомлялося, що у Нові Санжари на переговори з пікетувальниками прибув голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов.

У Нових Санжарах мешкає понад 8 тисяч людей.

20 лютого влада офіційно підтвердила, що евакуйованих з Китаю українців після дозаправки у «Борисполі» і прибуття в аеропорт Харкова відвезуть у медцентр Національної гвардії України «Нові Санжари» у Полтавської області.​ На борту літака 45 громадян України і 27 іноземців​. Чиновники з посиланням на медиків запевняють, що «всі евакуйовані не мають жодних симптомів хвороби і є здоровими».​

Літак приземлився в аеропорту «Бориспіль» близько 9:40. Перед цим він майже дві години кружляв над територією Харківської області.​

Міністр охорони здоров’я України Зоряна Скалецька повідомила про підготовку кількох локацій у різних регіонах для 14-денного карантину евакуйованих українців та іноземців із китайського Уханя у зв’язку зі спалахом коронавірусу.

2019-nCov (COVID-19) належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.

На 20 лютого від коронавірусу померли 2118 людей, понад 74 тисячі інфіковані в Китаї і ще сотні в майже 30 країнах. В Україні жодного випадку захворювання не зафіксовано.

XS
SM
MD
LG