Доступність посилання

ТОП новини

Евакуація українців через коронавірус: літак з Китаю приземлився в «Борисполі»


Зустріч літака з Уханя, Бориспіль, 20 лютого 2020 року
Зустріч літака з Уханя, Бориспіль, 20 лютого 2020 року

Літак з евакуйованими з Китаю громадянами приземлився в аеропорту «Бориспіль» під Києвом, свідчать дані на сайті Flightradar.

Перед цим він майже дві години кружляв над територією Харківської області.

На злітній смузі на літак очікували машини швидкої допомоги, автобуси та люди в захисних костюмах.

Літак із евакуйованими громадянами України та ще кількох країн вирушив з Уханя, де зафіксований спалах коронавірусу, увечері 19 лютого. Всього на борт допустили 73 людини. За даними української влади, усі вони здорові.

Міністр охорони здоров’я України Зоряна Скалецька повідомила про підготовку кількох локацій у різних регіонах для 14-денного карантину евакуйованих українців та іноземців із китайського Уханя у зв’язку зі спалахом коронавірусу.

2019-nCov (COVID-19) належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.

На 20 лютого від коронавірусу померли 2118 людей, понад 74 тисячі інфіковані в Китаї і ще сотні в майже 30 країнах. В Україні жодного випадку захворювання не зафіксовано.

XS
SM
MD
LG