Доступність посилання

ТОП новини

МВС: літак з Китаю приземлився в «Борисполі» на дозаправку, потім він попрямує до Харкова


Літак з Уханя в Борисполі, 20 лютого 2020 року
Літак з Уханя в Борисполі, 20 лютого 2020 року

Літак з евакуйованим з Китаю українцями приземлився в «Борисполі» на дозаправку, повідомило Міністерство внутрішніх справ України.

Потім літак має відправитися в Міжнародний аеропорт Харкова.

На борту перебуває 45 українців та 27 іноземців. Крім того, у літаку присутній екіпаж та лікарі.

«Неодноразові суворі санітарно-епідеміологічні перевірки стану їхнього здоров’я, проведені китайською владою під час посадки на борт у КНР, під час проміжної посадки в місті Алма-Ати у Казахстані, а також контроль їхнього стану на борту літака під час польоту фаховими лікарями МОЗ України підтвердили, що всі евакуйовані не мають жодних симптомів хвороби і є здоровими», – заявили в МВС.

Літак громадянами приземлився в аеропорту «Бориспіль» близько 9:40. Перед цим він майже дві години кружляв над територією Харківської області.

Міністр охорони здоров’я України Зоряна Скалецька повідомила про підготовку кількох локацій у різних регіонах для 14-денного карантину евакуйованих українців та іноземців із китайського Уханя у зв’язку зі спалахом коронавірусу.

2019-nCov (COVID-19) належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.

На 20 лютого від коронавірусу померли 2118 людей, понад 74 тисячі інфіковані в Китаї і ще сотні в майже 30 країнах. В Україні жодного випадку захворювання не зафіксовано.

XS
SM
MD
LG