Доступність посилання

ТОП новини

Евакуація з Китаю: автобуси з українцями та іноземцями заїхали в санаторій «Нові Санжари»


Національна гвардія в масках зустрічає евакуйованих з Китаю українців, Нові Санжари
Національна гвардія в масках зустрічає евакуйованих з Китаю українців, Нові Санжари

Автобуси з евакуйованими з Китаю через спалах коронавірусу громадянами України та інших країн досягли санаторію «Нові Санжари» в однойменному селищі.

Сім автобусів з пасажирами заїхали на територію санаторію Національної гвардії, браму за ними зачинили. В цьому закладі евакуйовані та медичний персонал проведуть щонайменше 14 днів на обсервації.

Щонайменше у двох автобусах із пасажирами були побиті вікна.

Заїзд евакуйованих до селища супроводжувався мітингами та заворушеннями: місцеві мешканці протестували проти розміщення їх у цьому закладі. Це пояснювали тим, що він розташований у самому населеному пункті та межує з житловими будинками.

Місцеві мешканці перегороджували дорогу до селища, вступали в сутички з поліцією та Національною гвардією.

Читайте також: Паніка довкола літака з Китаю: хто винен?

Увечері 20 лютого прем’єр-міністр України Олексій Гончарук і міністерка охорони здоров’я Зоряна Скалецька повідомили, що вилетіли в Нові Санжари.

Раніше 20 лютого до України прилетів спецборт із китайського міста Уханю, де зафіксований найбільший спалах нового коронавірусу. У літаку перебували 45 громадян України і 27 іноземців, а також екіпаж і лікарський супровід.

Читайте також: Зеленський про евакуацію українців з Китаю: бактеріологічної небезпеки немає​

За даними української влади, усі здорові. Але евакуйовані впродовж 14 днів будуть на карантині-спостереженні (обсервації) у закритому медичному центрі Національної гвардії у Нових Санжарах. За повідомленнями влади, небезпеки ймовірного потрапляння корона вірусу за межі закритого медцентру навіть у разі його виявлення немає.

2019-nCov (COVID-19) належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.

Станом на 20 лютого від коронавірусу померли 2118 людей, понад 74 тисячі інфіковані в Китаї і ще сотні в майже 30 країнах. На території України жодного випадку хвороби не зафіксували.

XS
SM
MD
LG