Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр і голова МОЗ вилетіли в Нові Санжари, де мають прийняти евакуйованих із Китаю


У Нових Санжарах хочуть зірвати повернення українців із Китаю, 20 лютого 2020 року
У Нових Санжарах хочуть зірвати повернення українців із Китаю, 20 лютого 2020 року

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук і міністриня охорони здоров’я Зоряна Скалецька вилетіли в Нові Санжари Полтавської області, де місцеві мешканці намагаються не допустити повернення евакуйованих із Китаю українців, що їх мають розмістити в цьому селищі на медичне спостереження в закритому медичному центрі. Обидва повідомили про це в соцмережах, оприлюднивши свої фото всередині літака чи вертольота.

«Невідкладно вилітаю до Полтавської області. Оперативний штаб уряду працюватиме в Нових Санжарах», – коротко написав Гончарук.

«Разом з Олексієм Гончаруком вилітаємо в Нові Санжари перевірити ситуацію. Зробимо все, щоб наші люди відчували себе захищеними», – додала Скалецька.

Раніше 20 лютого до України прилетів спецборт із китайського міста Уханю, де зафіксований найбільший спалах нового коронавірусу. У літаку перебували 45 громадян України і 27 іноземців, а також екіпаж і лікарський супровід. За даними української влади, усі здорові. Але евакуйовані впродовж 14 днів будуть на карантині-спостереженні (обсервації) у закритому медичному центрі Національної гвардії у Нових Санжарах. За повідомленнями влади, небезпеки ймовірного потрапляння корона вірусу за межі закритого медцентру навіть у разі його виявлення немає.

Проте в селищі триває протистояння місцевих мешканців, які намагаються не допустити прибуття евакуйованих, із силовиками, які мають забезпечити проїзд транспорту з людьми. На місці подій уже перебуває міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Схожі акції протесту з метою не допустити прибуття евакуйованих відбувалися попередніми днями і ще в кількох місцях України, куди, за чутками, нібито могли привезти людей.

Провідні церкви України звернулися з закликами до демонстрантів не втрачати людяності через страх перед вірусом.

XS
SM
MD
LG