Доступність посилання

ТОП новини

Новий прем’єр-міністр Словенії назвав головним завданням боротьбу з коронавірусом


Янез Янша очолює уряд Словенії втретє за свою кар’єру
Янез Янша очолює уряд Словенії втретє за свою кар’єру

Парламент Словенії вночі проти 14 березня обрав новий складу уряду – 14-ий від проголошення незалежності 1991 року, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Уряд очолив Янез Янша, котрий вже втретє за свою кар’єру обіймає цю посаду.

За складу уряду проголосували 52 депутати, 31 були проти. Правоцентристську владну коаліцію очолює Словенська демократична партія Янши, її підтримують Партія модерного центру, Нова Словенія й Демократична партія пенсіонерів.

Читайте також: У Офісі президента заявили, що українців, які не змогли перетнути кордон зі Словенією, заберуть спецбортом​

Янез Янша заявив, що основним завданням його уряду буде боротьба проти коронавірусу, на який наразі захворював 141 громадянин. За його словами, наступні тижні будуть вирішальними для призупинення епідемії.

Новообраний голова уряду пообіцяв, що влада ухвалить надзвичайні закони для допомоги економіці в умовах рецесії, викликаної коронавірусом. Планується, що уряд внесе пов’язані з цим доповнення до державного бюджету.

Станом на 13 березня у світі зафіксували понад 128 тисяч випадків COVID-19 у більш як 100 країнах, свідчать дані Центру системних досліджень при Університеті Джонса Гопкінса. Кількість летальних випадків захворювання перевищує 5 тисяч людей. Водночас понад 68 тисяч людей одужали.

Захворювання COVID-19 спричиняється коронавірусом SARS-CoV-2, раніше відомим як 2019-nCoV, що належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію, що може стати смертельною. Більшість хворих видужує; помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні.

Дезінфектор із конструктора ЛЕГО
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:16 0:00

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG