Доступність посилання

ТОП новини

COVID-19: перші випадки захворювання виявили в Косові


Хлопчик на вулицях Приштини, 13 березня 2020 року. Наразі єдиною європейською країною, де не виявили хворих на COVID-19, лишається сусідня з Косовом Чорногорія
Хлопчик на вулицях Приштини, 13 березня 2020 року. Наразі єдиною європейською країною, де не виявили хворих на COVID-19, лишається сусідня з Косовом Чорногорія

Перші два випадки захворювання на коронавірусне захворювання COVID-19 виявили в Косові, повідомив 13 березня міністр охорони здоров’я країни Арбен Вітіа.

Вітіа заявив, що один із пацієнтів, у якого виявили вірус – 77-річний косовар, друга – 20-річна італійка. Обидва наразі в стабільному стані.

За словами міністра охорони здоров’я, обидва хворих перебувають у клінічному центрі в районі столиці Приштини.

Наразі єдиною європейською країною, де не виявили хворих на COVID-19, лишається сусідня з Косовом Чорногорія.

Читайте також: Лувр знову закрили через коронавірус

Голова Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Адханом Гебреєсус повідомив, що кількість померлих від коронавірусного захворювання COVID-19 перевищила 5 тисяч осіб.

«Європа стала новим епіцентром пандемії», – констатував він.

12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції та для недопущення поширення COVID-19. Він триватиме три тижні – з 12 березня до 3 квітня. 13 березня стало відомо про перший летальний випадок в Україні.

Станом на 13 березня у світі зафіксували понад 128 тисяч випадків COVID-19 у більш як 100 країнах, свідчать дані Центру системних досліджень при Університеті Джонса Гопкінса. Кількість летальних випадків захворювання перевищила 5 тисяч. Водночас понад 68 тисяч людей одужали.

Читайте також: У Казахстані виявили ще одну хвору на COVID-19​

Захворювання COVID-19 спричиняється коронавірусом SARS-CoV-2, раніше відомим як 2019-nCoV, що належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію, що може стати смертельною. Більшість хворих видужує; помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні.

Весна та яскраві фарби в Індії сильніші за коронавірус – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:08 0:00

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG