Доступність посилання

ТОП новини

У Казахстані виявили ще одну хвору на COVID-19


Температурний скринінг у Міжнародному аеропорту Алмати через поширення коронавірусу, січень 2020 року
Температурний скринінг у Міжнародному аеропорту Алмати через поширення коронавірусу, січень 2020 року

У Казахстані підтвердили третій випадок захворювання на COVID-19, повідомив 13 березня міністр охорони здоров’я Єлжан Біртанов.

За словами Біртанова, коронавірус SARS-CoV-2, який спричиняє хворобу, виявили в жінки, яка повернулася до столиці країни Нур-Султану з Італії. Про це він повідомив за кілька годин після того, як публічно підтвердив перші два випадки хвороби. Цими хворими виявилися чоловік та жінка, які повернулися до найбільшого міста Алмати з Німеччини. Всі хворі – громадяни Казахстану.

Раніше президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв провів зустріч із членами уряду та робочою групою з протидії коронавірусу. Він заборонив закордонні поїздки для урядовців через загрозу поширення захворювання. Винятками стануть поїздки, пов’язані з національною безпекою.

Читайте також: Коронавірус: уряд Чехії закриває кордони

Токаєв також наказав уряду надати фінансову підтримку компаніям та організаціям, щоб допомогти їм оплатити відпустки для працівників, змушених залишатися вдома через шкільний карантин у дітей. Він розпорядився виділити 300 мільярдів тенґе (близько 740 мільйонів доларів) для створення робочих місць у проєктах обслуговування інфраструктури.

Кореспонденти Радіо Свобода в Алмати повідомили, що місцеві жителі масово розкуповували продукти та інші товари в місцевих магазинах останніми днями.

Через обвал цін на нафту та хаос на ринках цінних паперів, спричинений частково поширенням коронавірусу, національна валюта Казахстану тенґе обвалилася до рекордного мінімуму.

Станом на 13 березня у світі зафіксували понад 128 тисяч випадків COVID-19 у більш як 100 країнах, свідчать дані Центру системних досліджень при Університеті Джонса Гопкінса. Кількість летальних випадків захворювання становить 4 720. Водночас понад 68 тисяч людей одужали.

Читайте також: Мендель розповіла про українців, які не можуть повернутися додому з Італії через COVID-19​

Захворювання COVID-19 спричиняється коронавірусом SARS-CoV-2, раніше відомим як 2019-nCoV, що належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію, що може стати смертельною. Більшість хворих видужує; помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG