Доступність посилання

ТОП новини

На НПЗ в Калузькій області РФ після удару безпілотника розпочалася пожежа


Пожежа на НПЗ в Рязанській області, 13 березня 2024 року
Пожежа на НПЗ в Рязанській області, 13 березня 2024 року

Унаслідок повітряного удару на нафтохімічному підприємству «Перший завод» у Калузькій області РФ 15 березня спалахнула пожежа, повідомляє телеграм-канал Baza.

«Атака почалася о четвертій ранку і тривала пів години. Всі дрони були придушені, але один із них зачепив трубу, після чого розпочалася пожежа, яка швидко була локалізована. Постраждалих немає», – вказано в повідомленні.

Губернатор Калузької області Владислав Шапша уточнив число дронів.

«Сьогодні вночі у Дзержинському районі силами ППО придушено чотири БПЛА. Постраждалих і руйнувань інфраструктури немає», – твердить він.

Військовий аналітик Ігаль Левін наводить іншу інформацію, ілюструючи її відеокадрами.

«Офіційні російські ЗМІ повідомляють про збиття всіх чотирьох БПЛА, проте опозиційні дізналися, що три з чотирьох насправді влучили в ціль, і лише один був перехоплений», – пише Левін.

12 березня через атаку дронів сталася пожежа на Нижньогородському НПЗ, а наступного дня безпілотники вдарили по Рязанському та Новошахтинському нафтопереробних заводах. Раніше через атаки та виходи з ладу обладнання з початку 2024 року на позапланові ремонти зупинялися й інші нафтопереробні підприємства – Волгоградський та Туапсинський НПЗ. Також зупинявся Ільський НПЗ, проте невдовзі він повернувся до штатної роботи.

Форум

XS
SM
MD
LG