Доступність посилання

ТОП новини

«Воюємо з усім, що фінансує війну» – Єрмак після ударів дронів по російських НПЗ


Голова Офісу президента України Андрій Єрмак
Голова Офісу президента України Андрій Єрмак

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак 13 березня виступив із коментарем щодо розвитку подій у російсько-українській війні.

«Ми воюємо з усім, що фінансує російську армію та війну. А Росія воює з цивільними та багатоповерхівками», – написав чиновник у телеграм-каналі, не надавши додаткових подробиць.

В оприлюднених раніше 13 березня цитатах із інтервʼю російським державним ЗМІ президент РФ Володимир Путін поклав на Україну відповідальність за атаки по території РФ і висловив переконання, що такі дії мають на меті «завадити нормальному процесу волевиявлення громадян». «Головна мета, я в цьому не сумніваюся, полягає в тому, щоб якщо не зірвати президентські вибори в Росії, то хоч якось завадити нормальному процесу волевиявлення громадян», – вважає Путін.

Зранку 13 березня дрони спричинили пожежу на нафтопереробному заводі в російському місті Рязань і атакували ще в кількох регіонах РФ.

Упродовж останніх тижнів у Росії значно зросло число повітряних атак із застосуванням безпілотників, цілями таких нападів найчастіше є нафтобази, нафтопереробні заводи, а також підприємства, які прямо або опосередковано причетні до виробництва зброї.

Унаслідок російських повітряних атак, здійснених 12 і 13 березня, в Кривому Розі, Мирнограді на Донеччині та Сумах пошкоджені багатоповерхівки, кілька людей загинули, десятки зазнали поранень.

Нафтопереробні потужності Росії скоротилися через численні удари українських безпілотних літальних апаратів по нафтопереробних заводах по всій Росії, заявила в своєму огляді 9 березня розвідка Великої Британії.

Форум

XS
SM
MD
LG