Доступність посилання

ТОП новини

Американський футболіст Сімпсон, якого звинувачували в подвійному вбивстві, помер від раку


О. Джей Сімпсон виходить на свободу з в’язниці в штаті Невада, 2017 рік
О. Джей Сімпсон виходить на свободу з в’язниці в штаті Невада, 2017 рік

У Сполучених Штатах помер колишній гравець в американський футбол і актор Голлівуду О. Джей Сімпсон, відомий у тому числі через резонансну справу про вбивство його колишньої дружини та її друга у 1994 році.

Сімпсон помер 10 квітня у віці 76 років. Його родина повідомила в офіційному обліковому записі спортсмена в соцмережі Х, що причиною смерті став рак простати. Адвокат Сімпсона підтвердив, що він помер у Лас-Вегасі.

О. Джей Сімпсон став відомим завдяки кар’єрі в американському футболі та шоу-бізнесі. У 1995 році його звинуватили у вбивстві ножем його колишньої дружини Ніколь Браун Сімсон та її близького друга Рональда Голдмана.

Процес транслювався телебаченням на всю країну і став відомим як «Справа століття». І хоча Сімпсона виправдали, згодом суд визнав його винним у цьому вбивстві за цивільним позовом, зобов’язавши виплатити сім’ям жертв 33,5 мільйона доларів.

У 2008 році спортсмена засудили до 33 років ув’язнення у справі про збройне пограбування та викрадення людей. У 2017 році він вийшов на свободу, відсидівши мінімальний термін у дев’ять років.

Форум

XS
SM
MD
LG