Доступність посилання

ТОП новини

Олімпійський чемпіон із РФ борець Садулаєв пропустить Ігри в Парижі – через підтримку війни


Абдулрашид Садулаєв на прізвисько «Російський танк» (праворуч)
Абдулрашид Садулаєв на прізвисько «Російський танк» (праворуч)

Російський борець вільного стилю, дворазовий олімпійський чемпіон Абдулрашид Садулаєв виключений з європейської олімпійської кваліфікації в столиці Азербайджану Баку, повідомила 4 квітня міжнародна федерація UWW (Обʼєднаний світ боротьби).

Згідно з повідомленням, підставою для такого рішення є те, що Садулаєв не відповідав критеріям допуску, встановленим Міжнародним олімпійським комітетом для так званих «індивідуальних нейтральних спортсменів» (лише в такому статусі на Олімпіаді в Парижі можуть виступити представники Росії та Білорусі).

«Садулаєва визнали дискваліфікованим після того, як комісія виявила нову інформацію про підтримку ним українсько-російської війни та про те, що він все ще офіційно оголошений членом клубу «Динамо» (повʼязаний із силовими органами РФ – ред.)», – ідеться в повідомленні UWW.

Борці з Білорусі чи РФ, участь яких визнана прийнятною, змагатимуться як індивідуальні нейтральні спортсмени, без будь-яких прапорів чи вказівок на відповідні країни. Крім того, у разі вручення медалей цим спортсменам не лунатимуть гімни Росії та Білорусі, нагадує міжнародна федерація.

Форум

XS
SM
MD
LG