Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура розслідує обстріл Росією Сумщини, через який загинула літня жінка


У прокуратурі повідомили про відкриття кримінального провадження за фактом порушення законів і звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством
У прокуратурі повідомили про відкриття кримінального провадження за фактом порушення законів і звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством

Російські війська 18 квітня обстріляли Сумську область, внаслідок чого загинула 83-річна жінка, повідомив Офіс генерального прокурора.

У прокуратурі повідомили про відкриття кримінального провадження за фактом порушення законів і звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством.

«За даними слідства, 18 квітня 2023 року близько 12:20 окупанти з території Російської Федерації здійснили артилерійський обстріл села Річки Сумського району. Внаслідок цього на території власного домоволодіння загинула 83-річна жінка», – йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування ведуть слідчі управління СБУ в Сумській області.

У Сумській обласній військовій адміністрації повідомили, що внаслідок обстрілу Річок ще одна жінка була поранена.

За даними ОВА, російські війська вдарили по населеному пункту зі ствольної артилерії та РСЗВ.

Сумщина межує з трьома областями Росії – Брянською, Курською, Бєлгородською. Прикордонні райони України регулярно зазнають обстрілів із боку Росії.

Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних, попри наявність свідчень і доказів цього.

XS
SM
MD
LG