Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі офіційно відкрили шість пляжів для купання


На цих пляжах дозволене перебування людей з 08:00 до 20:00, але під час повітряної тривоги та за умови виявлення підозрілих предметів діятиме заборона. Фото ілюстративне
На цих пляжах дозволене перебування людей з 08:00 до 20:00, але під час повітряної тривоги та за умови виявлення підозрілих предметів діятиме заборона. Фото ілюстративне

В Одесі офіційно відкрили зони для купання та оздоровлення, повідомив у телеграмі голова обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

«Підписали спільний з командувачем оперативним стратегічним угрупуванням військ «Одеса» наказ про доступ людей до моря», – написав він у телеграмі.

За його словами, перші відкриті зони:

  • пляж Калетон
  • Інклюзивний пляж
  • муніципальний пляж (район 14 Фонтану)
  • пляж «Ікра»
  • пляж «Чайка»
  • муніципальний пляж (район 10 Фонтану)

Голова ОВА додав, що цей перелік з час буде доповнюватися.

На вказаних пляжах дозволене перебування людей з 08:00 до 20:00, але під час повітряної тривоги, за умови виявлення підозрілих предметів, під час шторму від 2-х балів, на берегових спорудах ( пірсах, травнрсах, хвилеломах), поза межами зон для купання перебування людей заборонено.

Кіпер зазначив, що на відкритих зонах для купання обов’язкова наявність рятувального човна та захисних сітчастих огорож від вибухонебезпечних предметів.

В Одесі вперше від початку повномасштабного вторгнення РФ офіційно відкрили пляжі для купання. Минулого року регулярно повідомлялося про підриви відпочивальників на мінах в Одесі та області. Військові неодноразово нагадували про заборону відвідувати узбережжя та купатися в морі через мінування. Поліція закликала людей не ходити на пляжі.

XS
SM
MD
LG