Доступність посилання

ТОП новини

Офіс генпрокурора передав суду обвинувальний акт стосовно трьох екссуддів Апеляційного суду Києва


 Революція гідності. Київ, 23 січня 2014 року
Революція гідності. Київ, 23 січня 2014 року

Офіс генерального прокурора (до 2020 року – Генеральна прокуратура України) направив до Солом’янського районного суду Києва обвинувальний акт стосовно трьох колишніх суддів Апеляційного суду Києва. Згідно з повідомленням, вони обвинувачуються у постановленні завідомо неправосудної ухвали (ч. 2 ст. 375 КК України) та втручанні в роботу автоматизованої системи документообігу суду (ч. 1 ст. 376-1 КК України).

«За версією слідства, колегія у складі вказаних суддів Апеляційного суду Києва умисно постановила завідомо неправосудну ухвалу та, за відсутності у матеріалах справи будь-яких доказів, залишила під вартою громадянина за підозрою в активній участі у масових заворушеннях 19–24 січня 2014 року в районі Європейської площі та вулиці Михайла Грушевського у Києві. Проте матеріалами кримінального провадження не підтверджено факт перебування зазначеного громадянина в районі масових акцій протесту та участі у них», – ідеться в повідомленні.

Районні суди Києва та Київської області здійснюють судовий розгляд обвинувальних актів стосовно слідчих, прокурорів, які незаконно затримали та притягнули до кримінальної відповідальності двох осіб, у тому числі й вказаного громадянина. Також судом розглядається обвинувальний акт стосовно слідчого судді Солом’янського районного суду Києва, яка своєю неправосудною ухвалою застосувала до нього найсуворіший запобіжний захід – тримання під вартою.

Раніше цього тижня, 11 січня, в Державному бюро розслідувань повідомили, що 32 кандидатури слідчих та прокурорів Генеральної прокуратури України погоджені до переведення на посади в ДБР.

За даними ГПУ, до Державного бюро розслідувань, в якому створили спеціальний слідчий підрозділ для розслідування злочинів, пов’язаних із подіями на Майдані у 2013–2014 роках, відійде 50 проваджень, ще 43 – до Національного антикорупційного бюро. Решта проваджень будуть передані – до органів Національної поліції, СБУ і Державної податкової служби.

XS
SM
MD
LG