Доступність посилання

ТОП новини

Оголошено підозру учасникові ефірів на підсанкційних телеканалах – ОГП


Прізвища чи інших даних про підозрюваного наразі немає
Прізвища чи інших даних про підозрюваного наразі немає

В Офісі генерального прокурора повідомили про підозру у державній зраді громадянину України, який «надавав допомогу представникам іноземної організації у проведенні підривної діяльності на шкоду інформаційній безпеці країни».

«За даними слідства, підозрюваний на замовлення представників ЗМІ Російської Федерації під час виступів на російських телеканалах, які зараз перебувають під санкціями, а також в соціальних мережах розповсюджував недостовірну інформацію з метою маніпулювання суспільною думкою і дискредитації державної влади. Інформація стосувалася нібито перебування України під зовнішнім управлінням, а також він відкрито звинувачував українських військових в обстрілах мирного населення. У подальшому іноземні організації зосередили його роботу на дестабілізації суспільно-політичної ситуації в України», – йдеться в повідомленні.

За даними ОГП, підозрюваний організовував за заздалегідь підготовленим сценарієм «російських кураторів» за матеріальну винагороду протестні акції у столиці.

«Для цього, зокрема, наймав для «масовки» людей, які мали створювати потрібну інформаційну картинку для представників російських інформаційних агентств. В ході обшуків за місцем проживання підозрюваного правоохоронці виявили переписку з представниками іноземних інформаційних агентств, сценарії масових акцій, гасла виступів, звіти про виконану роботу, банківські карти, перерахунки грошових коштів з іноземних банків. Допитано ряд свідків, які підтверджують обставини інкримінованого підозрюваному кримінального правопорушення», – зазначили в ОГП.

Досудове розслідування триває. Прізвища чи інших даних про підозрюваного наразі немає.

Російська сторона зазвичай заяви Києва про ймовірних завербованих агентів або заперечує, або взагалі не коментує.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG