Доступність посилання

ТОП новини

РНБО ухвалила державне оборонне замовлення на три роки


Секретар РНБО Олексій Данілов
Секретар РНБО Олексій Данілов

Рада національної безпеки та оборони України на засіданні 18 лютого схвалила основні показники державного оборонного замовлення на 2020-й, 2021-й та 2022-й роки.

«Згідно зі схваленим документом, у 2020 році на виконання ДОЗ передбачено фінансування у сумі 25,848 млрд грн, що на 16% більше, ніж у 2019 році. У виконанні ДОЗ братимуть участь 14 державних замовників», – мовиться у повідомленні.

За попередніми підрахунками, 90% продукції постачатимуть вітчизняні компанії.

«Серед іншого, Кабінетові Міністрів України поставлено завдання внести на розгляд парламенту проєкти законів щодо створення сприятливих умов для залучення іноземних інвестицій в ОПК, а також фінансового оздоровлення та підтримки його підприємств. Державним оборонним замовленням передбачено продовжити розробку і закупівлю за найважливішими проєктами зі створення ракетної техніки. Уряду також доручено забезпечити фінансування у повному обсязі, не допускаючи зменшення відповідних видатків державного бюджету або перерозподілу на інші потреби, і внести зміни до ряду державних цільових програм у сфері ОПК у частині продовження строку їх виконання», – заявили у РНБО.

У 2020 році на національну безпеку та оборону з державного бюджету виділили 245,8 мільярда гривень.

XS
SM
MD
LG