Доступність посилання

ТОП новини

Японія припиняє демонстрацію олімпійського вогню через коронавірус


Прибуття олімпійського вогню до Японії, 20 березня 2020 року
Прибуття олімпійського вогню до Японії, 20 березня 2020 року

Олімпійський вогонь, який прибув до Японії 20 березня, припинять демонструвати публічно, оскільки країна запроваджує надзвичайний стан через поширення коронавірусної інфекції. Про це повідомили японські чиновники.

Від минулого тижня один із символів Олімпіади перебував у північно-східному регіоні Фукусіма, але японські організатори Ігор вирішили відкласти його мандрівку країною.

Кульмінаційний момент естафети олімпійського вогню мав настати на церемонії відкриття Олімпіади 24 липня 2020 року. Але пандемія спричинила перше в історії перенесення Ігор у мирний час, новою датою початку змагань стало 23 липня 2021 року.

«Спочатку ми хотіли провести публічний показ до кінця квітня. Але, враховуючи останні події, ми вирішили припинити», – заявив речник організаційного комітету Токіо-2020. Він відмовився сказати, де зберігатиметься полум’я.

Церемонія запалення символічного вогню в стародавній Олімпії відбулася на початку березня без глядачів, щоб уникнути поширення хвороби.

За даними Університету Джона Гопкінса, станом на 7 квітня в Японії на коронавірусну інфекцію захворіли 3906, померли 92 людини.

XS
SM
MD
LG