Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики минулої доби стріляли на Донбасі 80 разів, поранений військовий – штаб ООС


Від початку доби бойовики вісім разів порушили «тишу», втрат у ЗСУ немає
Від початку доби бойовики вісім разів порушили «тишу», втрат у ЗСУ немає

Минулої доби підтримувані Росією бойовики 80 разів обстріляли позиції українських військових на Донбасі, внаслідок обстрілів поранення зазнав один військовий, повідомляє штаб операції об’єднаних сил.

Згідно з повідомленням, російські гібридні сили здебільшого відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями видів зброї.

Від початку доби бойовики вісім разів порушили «тишу», втрат у ЗСУ немає.

Підконтрольні Росії адміністрації заявляють про руйнування приватного будинку в селі Піонерське (окупована частина Луганської області) та загибель двох його жителів; пошкодження двох будинків у Петровському районі Донецька і загибель одного цивільного; та про одного загиблого комбатанта.

Місцеві жителі повідомили проєкту Радіо Свобода Радіо Донбас.Реалії, що минула ніч була «більш тихою», хоча постріли з артилерії все ж було чути.

За останні кілька днів безпекова ситуація на сході України суттєво погіршилася.

Ватажки угруповань «ДНР» і «ЛНР» оголосили про евакуацію своїх жителів до Росії вдень 18 лютого. Вони пояснили це зростанням напруженості у регіоні. Лідери бойовиків також оголосили загальну мобілізацію.

В Україні наголошують, що не планують жодних наступальних операцій на Донбасі і попереджають про провокації Росії.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявила, що інтенсивність бойових дій на сході України минулого тижня різко зросла і наблизилась до тієї, що спостерігалась до набрання чинності домовленості про припинення вогню у липні 2020 року.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG