Доступність посилання

ТОП новини

Військові пояснили обмеження на в’їзд у зону ООС через коронавірус


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

У пресцентрі Об’єднаних сил, що ведуть операцію проти російських гібридних сил на окупованій частині Донбасу, пояснили оголошені раніше обмеження на в’їзд до зони проведення операції Об’єднаних сил.

Як пояснили військові, обмежувальні заходи передбачають, що перетин лінії проведення операції ОС із боку Запорізької, Дніпропетровської й Харківської областей обмежено для осіб, які не мають реєстрації на території Донецької й Луганської областей.

Так само при русі із районів проведення операції обмежено переміщення осіб, які зареєстровані і проживають у Луганській та Донецькій областях, на територію Запорізької, Дніпропетровської й Харківської областей. Мешканцям Донецької й Луганської областей також рекомендується без вагомих причин не покидати райони постійного проживання.

У повідомленні наведено низку винятків, у яких перетин межі згаданих областей усе-таки дозволено. Йдеться, зокрема, про транспортників, медиків, акредитованих журналістів, представників міжнародних місій чи певних категорій військових. Також перетин цієї межі дозволяється особам, які зареєстровані на одній із цих територій, а працюють на іншій.

Крім цього, винятки, за окремим рішенням, робитимуться в разі виникнення в громадян причин гуманітарного характеру чи за критичних життєвих обставин за наявності підтверджувальних документів, мовиться в повідомленні.

«За додатковою інформацією звертайтеся до кол-центру Об’єднаних сил: 0 (800) 50-04-10, (097) 988-90-40, (095) 127-58-52, (044) 454-44-99. Просимо поставитися з розумінням до запровадження зазначених вище обмежень та утриматись від поїздок без нагальної потреби», – додали військові.

Попереднього дня, 27 березня, в пресцентрі операції Об’єднаних сил повідомили, що зона проведення ООС на сході України закривається через коронавірус, але таких детальних пояснень на той час не надали.

На вільній території України, без урахування окупованих частини Донбасу і Криму, на цей час офіційно підтверджені 311 випадків коронавірусного захворювання COVID-19, із них 8 людей померли, 5 уже вилікувались.

Тим часом на окупованій частині Луганщини повідомили про перший на цей час виявлений випадок захворювання.

Загалом у світі, за даними Центру даних про коронавірус Університету імені Джонза Гопкінза у США, на цей час підтверджені 652 079 випадків коронавірусного захворювання, з них 30 312 людей від нього померли, 136 053 вже видужали.

XS
SM
MD
LG