Доступність посилання

ТОП новини

Угруповання «ЛНР» заявило про перший випадок коронавірусу на окупованій частині Луганщини


Аптечний кіоск в окупованому Луганську, 28 березня 2020 року
Аптечний кіоск в окупованому Луганську, 28 березня 2020 року

Підконтрольне Росії угруповання «ЛНР» підтвердило перший випадок коронавірусу на окупованій території Луганської області, яку контролюють російські гібридні сили. Про це заявила самозвана «міністр охорони здоров’я ЛНР» Наталя Пащенко в ефірі телеканалу бойовиків.

«Виявлений перший позитивний тест у нашого пацієнта. Я хочу сказати, що це ще не остаточний діагноз, але це перший дзвінок, який має насторожити населення. Нам потрібно буде кільки діб, щоб підтвердити або спростувати цей діагноз, але такий пацієнт у нас є, і заходи, які були вжиті, показали свою ефективність», – заявила представниця угруповання.

Вона сказала, що стан пацієнта вже задовільний, і його температура нормалізувалась. Чоловік перебуває в інфекційному боксі 4-ї лікарні Луганська.

Бойовики не повідомляють, яким чином діагностують коронавірус: за весь час пандемії лише в Донецьку вони заявили про отримання швидких тестів для міської лабораторії особливо небезпечних інфекцій. З Луганська таких повідомлень не було. Тести, як заявила окупаційна адміністрація Донецька, їм передала Росія.

Стежте за ситуацією на окупованих теренах у живому блозі.

Незаконні збройні сепаратистські угруповання «ЛНР» і «ДНР», підтримувані і скеровувані Росією, що захопили частини Луганської і Донецької областей, визнані в Україні терористичними.

На вільній території України, без урахування окупованих частини Донбасу і Криму, на цей час офіційно підтверджені 311 випадків коронавірусного захворювання COVID-19, із них 8 людей померли, 5 уже вилікувались.

Загалом у світі, за даними Центру даних про коронавірус Університету імені Джонза Гопкінза у США, на цей час підтверджені 649 904 випадки коронавірусного захворювання, з них 30 248 людей від нього померли, 136 017 уже видужали.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG