Доступність посилання

ТОП новини

В Офісі президента відреагували на останню заяву Путіна щодо України


«Україна була, є та буде. Росія ж історично самообнулилася»
«Україна була, є та буде. Росія ж історично самообнулилася»

В Офісі президента України відреагували на останню заяву російського президента Володимира Путіна.

«Україна була, є та буде. Росія ж історично самообнулилася: путінська еліта зникне, традиційні міфи перетворилися на меми, а територія прискорено занурюється в стан класичного «російського бунту, злиднів і безвладдя», – написав радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк у твітері.

Читайте також: «Історичний фактчекінг» поглядів Путіна: історики називають факти, якими маніпулює президент Росії

Президент Росії Володимир Путін 23 травня зустрівся з головою російського Конституційного суду Валерієм Зорькіним, який приніс карту 17-го століття. Він показав Путіну карту, складену за часи французького короля Людовіка XIV, і сказав, що на цій карті немає України.

Путін погодився з цією тезою і заявив, що «ці землі просто входили до складу Речі Посполитої, а потім попросилися до складу Московського царства».
«А вже потім, після «жовтневої революції», почали утворюватися всілякі квазідержавні утворення, а радянська влада створила Радянську Україну», – сказав він.

Це твердження викликало висміювання у соцмережах. Як звертають увагу, на цій карті є напис Ukraine pays des cosaques – Україна, земля козаків.

Це не перша подібна заява Путіна, в якій він заперечує існування України. Раніше він стверджував, що сучасна Україна була створена більшовицькою, комуністичною Росією.

XS
SM
MD
LG