Доступність посилання

ТОП новини

З Оріхова на Запоріжжі вивезли всіх дітей, 80% будинків зруйновані – влада


Російські війська регулярно обстрілюють територію Запорізької області
Російські війська регулярно обстрілюють територію Запорізької області

Заступниця Оріхівського міського голови Запорізької області Світлана Мандрич повідомила, що їхню громаду російська армія з окупованих територій обстрілює щодня, дітей в місті вже немає. Про це вона сказала в коментарі проєкту Радіо Свобода «Новини Приазовʼя».

«З міста Оріхів вивезли всіх дітей. Наразі у нас немає дітей у місті. В селі Новопавлівка залишається ще 6 дітей, це дві сім’ї. Зараз з ними проводиться робота щодо необхідності евакуації», – повідомила Мандрич.

Вона розповіла, скільки людей залишається ще проживати в громаді.

«На сьогодні у громаді – це Оріхів і три не окупованих села, залишилися близько 1700 людей. В Оріхові залишилося близько 1400 людей. Усі останні люди живуть у селах: Новопавлівка, Новоданилівка і село Новоандріївка. На жаль, залишаються окупованими села Нестерянка, Мирне і Копані», – зазначила Мандрич.

За її словами, найбільшою загрозою наразі є керовані авіабомби, які армія РФ щодня спрямовує на прифронтову неокуповану територію Запорізької області.

«Це дуже великі 500-кілограмові, півторатисячні кілограмові бомби, від яких дуже велика руйнівна сила. У місті майже 80% на сьогодні зруйновано або пошкоджено будинків і приватного сектора», – додала заступниця Оріхівського міського голови.

Російські війська регулярно обстрілюють територію Запорізької області.

Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних, попри наявність свідчень і доказів цього.

XS
SM
MD
LG