Доступність посилання

ТОП новини

Кулеба: повернути Росію в ПАРЄ – це «як змінити Кримінальний кодекс під злочинця»


Постійний представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба
Постійний представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба

Російські адвокати в Парламентській асамблеї Ради Європи прагнуть змінити регламент організації для того, щоб делегація Росії повернулася до зали засідань. Про це в ефірі Радіо Свобода 9 жовтня заявив постійний представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба.

«Надзвичайно драматичний момент. Спроби повернути Росію тривали і в минулі роки, але зараз безпрецедентно системними і потужними є ці зусилля. Більше того, ідеться не просто про ухвалення якогось політичного рішення, а йдеться про те, щоб змінити правила процедури ПАРЄ під Росію, виконати її вимоги, знаєте, це як змінити Кримінальний кодекс під злочинця», – сказав український дипломат.

Віце-президент Парламентської асамблеї Ради Європи, представник України Володимир Ар’єв назвав «хиткою» ситуацію перед голосуванням, наслідком якого може стати відновлення повноважень делегації Росії.

ПАРЄ ухвалить рішення з цього питання впродовж найближчих годин, орієнтовно – до 19:00 за Києвом.

Читайте також: Бюро ПАРЄ прискорило розгляд шантажистських вимог Росії – Ар’єв

Росія після накладених на її делегацію обмежень у ПАРЄ через анексію українського Криму (делегацію позбавили права голосу, а її членів –права брати участь у роботі головних органів асамблеї) сама відмовилася від участі в роботі асамблеї, а влітку 2017 року також припинила платити членські внески в Раду Європи.

Нині Москва домагається від ПАРЄ зміни регламенту, щоб унеможливити такі санкції надалі.

XS
SM
MD
LG