Доступність посилання

ТОП новини

До парламентського саміту Кримської платформи долучаться понад 30 учасників – Стефанчук


Руслан Стефанчук (на фото) додав, що запросив до участі парламентарів Бельгії під час розмови з головою Палати представників бельгійського парламенту Еліаном Тільйо
Руслан Стефанчук (на фото) додав, що запросив до участі парламентарів Бельгії під час розмови з головою Палати представників бельгійського парламенту Еліаном Тільйо

Перший парламентський саміт Кримської платформи відбудеться наприкінці жовтня у Хорватії, повідомив спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук 5 жовтня.

«Більше 30 спікерів парламентів та керівників міжпарламентських об’єднань та асамблей підтвердили свою участь у Першому Парламентському саміті Міжнародної Кримської платформи», – заявив він.

Стефанчук додав, що запросив до участі парламентарів Бельгії під час розмови з головою Палати представників бельгійського парламенту Еліан Тільйо.

«Саміт покликаний активізувати парламентський вимір роботи, яку здійснює Україна спільно з міжнародними партнерами у питанні деокупації Криму. І на прикладі українського Криму – ми маємо обговорити питання глобальної безпеки», – зазначив Стефанчук.

Другий саміт Кримської платформи пройшов у серпні 2022 року.

Читайте також: «Якщо не залишиться іншого виходу, Крим потрібно буде звільняти військовим шляхом». Інтерв’ю з Наріманом Джелялом із СІЗО

«Кримська платформа» – це ініційований Україною міжнародний консультаційно-координаційний формат, спрямований на підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповідь на зростання загроз безпеці, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини і захисту жертв російського режиму, а також досягнення головної мети – деокупації Криму та повернення його Україні.

XS
SM
MD
LG