Доступність посилання

ТОП новини

У США заарештували пов’язаних з Джуліані бізнесменів, про яких згадував Коломойський


Джуліані п’є каву з бізнесменом Левом Парнасом у готелі «Trump International» у Вашингтоні
Джуліані п’є каву з бізнесменом Левом Парнасом у готелі «Trump International» у Вашингтоні

У США 9 жовтня заарештували двох бізнесменів, вихідців з Радянського союзу, Лева Парнаса та Ігоря Фрумана. Обох пов’язують з особистим адвокатом президента США Дональда Трампа Руді Джуліані, пише The Wall Street Journal.

Парнаса і Фрумана заарештували за звинуваченнями у порушенні правил фінансування виборчої кампанії. Очікується, що вони з’являться у федеральному суді штату Вірджинія у четвер, 10 жовтня.

У травні Джуліані назвав обох бізнесменів своїми клієнтами. Вони були спонсорами Республіканської партії та виборчої кампанії Дональда Трампа.

WSJ зазначає, що саме Фруман та Парнас познайомили Джуліані з кількома нинішніми та колишніми високопосадовцями з прокуратури України для обговорення «справи Байдена».

Український олігарх Ігор Коломойський у інтерв’ю програмі «Схеми: корупція в деталях» (спільний проект Радіо Свобода та телеканалу «UA:Перший») назвав їх «аферистами» і пообіцяв «вивести на світло боже».

Після виходу інтерв'ю Ігоря Коломойського «Схемам» особистий адвокат Дональда Трампа Рудольф Джуліані звинуватив українського бізнесмена у наклепі щодо двох громадян США і заявив, що порадив своїм клієнтам cудитись.

«Американський аналітик описує Коломойського як «супернебезпечного». Відомий олігарх повернувся з тривалого екзилю і одразу почав погрожувати і зводити наклеп на двох американців, Лева Парнаса і Ігоря Фрумана. Вони – мої клієнти, і я порадив їм пред’явити звинувачення», – написав він у Twitter.

У коментарі Радіо Свобода щодо інтерв’ю Коломойського Лев Парнас заявив: «Це все брехня, що ми якісь аферисти, що ми в когось гроші просимо або те, що в нас начебто кримінальні справи в Америці… Чому він нам пред'явив такі погрози, такі небезпечні заяви, я не можу пояснити, ми самі у шоці. Ми боїмося за наше життя. Тому ми і написали заяви. Все, що ми робимо – це рекомендація наших захисників. Головний адвокат – це Руді Джуліані».

На уточнення у Парнаса, чи дійсно він з Фруманом їздив до Коломойського в Ізраїль і розповідав, «як треба із Зеленським спілкуватися» – як це стверджує сам олігарх – Парнас заявив: «Ми ніколи нікому в житті не кажемо, як себе з ким поводити. Це – не наша справа. А щодо деталей – де ми були і з ким зустрічались, і кого бачили – ми поки не можемо коментувати».

Парнас додав, що заява про можливий злочин з боку Коломойського також буде подана до американських правоохоронних органів.

Інформагенція Associated Press раніше повідомила, що Ігор Фруман та Лев Парнас намагалися вплинути на зміну керівництва Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України». За даними агентства, підприємці разом із нафтовим магнатом Гаррі Сарджентом III нібито стояли за намаганням змінити голову правління «Нафтогазу» Андрія Коболєва на народженого в Росії громадянина США Андрія Фаворова.

Лев Парнас та Ігор Фруман – американські бізнесмени, причетні до благодійної організації American Friends of Anatevka. Анатівка – побудований на кошти єврейської громади населений пункт на Київщині для єврейських переселенців зі сходу України.

XS
SM
MD
LG