Доступність посилання

ТОП новини

Ракетна атака на Павлоград: влада спростовує інформацію про хімічну небезпеку


Наслідки ракетного удару по Павлограду, 1 травня 2023 року
Наслідки ракетного удару по Павлограду, 1 травня 2023 року

Перший заступник голови Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов спростовує інформацію про хімічну небезпеку через російську ракетну атаку на Павлоград. Про це він сказав в етері «Свобода.Ранок» (проєкт Радіо Свобода).

«Інформація щодо хімічних атак не відповідає дійсності. Атака серйозна – пошкоджено багато будівель. Але ситуація, яка склалася, жодних хімічних наслідків не несе», – сказав він.



Крім того, в ефірі національного телемарафону Орлов повідомив, що всі заміри, які робилися вночі, показали те, що повітря – чисте. За його словами, інформацію щодо ймовірної хімічної небезпеки розганяли деякі телеграм-канали і це була спроба посіяти паніку.

Через російську ракетну атаку на Павлоград постраждали 34 людей, серед них є п’ятеро дітей. За даними місцевої влади, у Павлограді було пошкоджено промислове підприємство, де сталася пожежа. Яке саме підприємство зазнало атаки, не уточнювалося. Відомо, що у Павлограді є хімічний завод, яке виробляє вибухові речовини.

Повітряна тривога вночі 1 травня тривала близько трьох годин. Російські війська атакували Україну з Мурманської області та району Каспійського моря. Як повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, 15 з 18 ракет українські військові знищили.

XS
SM
MD
LG