Доступність посилання

ТОП новини

США: Трамп підтвердив звільнення заступника голови Пентагону


Джон Руд попереджав керівництво Пентагону, що не варто відмовляти у військовій допомозі Україні
Джон Руд попереджав керівництво Пентагону, що не варто відмовляти у військовій допомозі Україні

Президент США Дональд Трамп заявив, що заступник міністра оборони з політичних питань Джон Руд звільнений після двох років перебування на посаді.

«Хочу подякувати Джону Руду за його службу нашій країні і побажати успіху в майбутніх починаннях», – написав Трамп у твіттері.

Раніше агенція Bloomberg повідомила з посиланням на анонімні джерела, що Руд нібито перебував під тиском з боку «тих, хто втратив віру у його здатність втілювати в життя плани Трампа». Руд займав посаду заступника міністра оборони з політичних питань з січня 2018 року.

У травні Джон Руд дав Конгресу «зелене світло» щодо затвердження допомоги Україні на 250 мільйонів доларів для безпекових потреб. Білий дім призупинив надання допомоги. Це рішення фактично лягло в основу процесу імпічменту президента Трампа. В електронному листі 25 липня Руд попереджав міністра оборони Марка Еспера про те, що не слід відмовляти у військовій допомозі Україні. Повідомлення було відправлено в той же день, коли президент України Володимир Зеленський мав телефонну розмову з Дональдом Трампом. Демократи запідозрили, що Трамп у цій розмові тиснув на президента України, щоб завдати шкоди своєму політичному опонентові Джо Байдену. В ході судового процесу Трамп на початку цього місяця був виправданий Сенатом за статтями про зловживання владою і перешкоджання Конгресу.

Посадовців, які дали критичні свідчення під час слухань щодо імпічменту Трамп відправив у відставку, в тому числі директора з європейських справ Ради національної безпеки Білого дому США підполковника Александра Віндмана і посла США в ЄС Гордона Сондленда.

XS
SM
MD
LG