Доступність посилання

ТОП новини

Пентагон розкрив вміст нового пакету допомоги Україні


Сполучені Штати нададуть Україні озброєння у рамках нового пакету військової допомоги на 400 мільйонів доларів
Сполучені Штати нададуть Україні озброєння у рамках нового пакету військової допомоги на 400 мільйонів доларів

Новий пакет військової допомоги для України від США включатиме розширений перелік систем протиповітряної оборони, додаткові системи HIMARS, бронетехніку, протитанкові засоби, патрульні катери, а також інші озброєння, йдеться в офіційному повідомленні Пентагону 10 травня.

«Пакет, виділений за повноваженнями президента (PDA), має орієнтовну вартість $400 мільйонів та включає можливості для підтримки найбільш нагальних потреб України на полі бою, в тому числі ППО, артилерійські снаряди, бронетехніку та протитанкову зброю», – кажуть у відомстві.

При цьому, деталізується, що в Україну будуть поставлені боєприпаси для систем Patriot, ракети для ППО NASAMS, зенітні ракети Stinger та обладнання для інтеграції західних пускових установок, ракет і радарів з українськими системами. Крім того, США нададуть додаткові ракетні системи HIMARS та боєприпаси до них.

Пакет також включає артилерійські снаряди калібрів 155 мм і 105 мм, БМП Bradley, БТР M113, машини MRAP, транспортну техніку. Передбачена також поставка протитанкових засобів, у тому числі ПТРК TOW, системи Javelin і AT-4.

США нададуть також високоточні авіаційні боєприпаси, протирадіолокаційні ракети HARM, стрілецьку зброю та додаткові боєприпаси. Крім того, для ЗСУ виділяються прибережні та річкові патрульні катери, захисне обладнання від зброї масового ураження, запасні частини та засоби для техобслуговування.

«Сполучені Штати продовжать працювати разом із близько 50 союзниками та партнерами, щоби гарантувати, що відважні захисники України отримають критичні можливості, необхідні для боротьби з російською агресією»,– підкреслили в Пентагоні.

10 травня стало відомо, що Сполучені Штати нададуть Україні озброєння у рамках нового пакету військової допомоги на 400 мільйонів доларів.

Раніше, 20 квітня, Палата представників Конгресу США схвалила законопроєкт про національну безпеку, який передбачає військову допомогу на 95 мільярдів доларів для України, Ізраїлю й інших союзників США, зокрема, для України в розмірі близько 61 мільярда доларів. Також передбачається передача Україні ракет ATACMS, про які давно просить Київ.

Голосування відбулося після того, як демократи і республіканці дійшли згоди щодо законопроєктів після місяців незгоди частини республіканців із подальшою підтримкою США для України на тлі вторгнення Росії.

Форум

XS
SM
MD
LG