Доступність посилання

ТОП новини

ДБР розслідує побиття офіцером строковика в Івано-Франківську


Кримінальне провадження відкрили за статтею про перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень
Кримінальне провадження відкрили за статтею про перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень

Державне бюро розслідувань повідомило про початок розслідування за фактом побиття військовослужбовця однієї з частин Нацгвардії на Івано-Франківщині.

«Відео, на якому офіцер нецензурно лається і б’є військовослужбовця, сьогодні з’явилося на одному з українських телеграм-каналів. Працівники ДБР проводять невідкладні слідчі дії на території військової частини. Опитують свідків і потерпілого. Слідчим вдалося встановити й інші факти знущання офіцера з військовослужбовців цієї частини», – йдеться в повідомленні.

Кримінальне провадження відкрили за статтею про перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень. Для офіцера готують повідомлення про підозру, додали в ДБР. Згадана стаття передбачає як покарання позбавлення волі на строк до 12 років.

Перед цим Західне територіальне управління Національної гвардії України повідомило, що звернулося через інцидент до ДБР і почало службову перевірку.

«Керівництво Західного територіального управління Національної гвардії, як і усе суспільство, обурено діями офіцера військової частини з Івано-Франківська, відносно солдата строкової служби… У сучасній армії та у сталому суспільстві немає місця для приниження честі та гідності людини та, зокрема, військовослужбовця», – заявили в НГУ.

Раніше цього місяця в ДБР повідомили про завершення досудового розслідування щодо командира взводу однієї з військових частин Житомирщини, який у березні застосував фізичну силу до підлеглого. Обвинувальний акт щодо нього направили до суду.

XS
SM
MD
LG