Доступність посилання

ТОП новини

«Світ більше не хвилює думка варварів і мародерів»: в ОП прокоментували заяви РФ, що Україна не має вступати в ЄС


Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк
Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив про лицемірність Росії, чиї посадовці нині висловлюють заяви про те, що Україна не повинна бути не лише в НАТО, але й в ЄС.

«Класична лицемірна Росія. Ще вчора Кремль був проти в НАТО, але не в ЄС, а тепер уже категорично проти і ЄС. Це ще раз доводить, що будь-які слова Москви не варті не те що паперу, а й часу на розмову. Гарна новина в тому, що світ більше не хвилює думка варварів і мародерів», – написав Подоляк у твітері.

Такий коментар з’явився незабаром після того, як перший заступник постійного представника Росії в ООН Дмитро Полянський в інтерв’ю британському порталу UnHerd News 12 травня сказав, що позиція Росії щодо вступу України в ЄС стала схожою на позицію щодо вступу в НАТО, тобто – проти.

Крім того, у цьому ж інтерв’ю Полянський пригрозив, що в разі вступу Швеції та Фінляндії до НАТО, ці країни з нейтральних перетворяться на «ворожі» і стануть «мішенню» для Росії. Полянський також висловив «абсолютну впевненість», що Росія використає ядерну зброю, якщо «зіткнеться з екзистенційною загрозою».

XS
SM
MD
LG