Доступність посилання

ТОП новини

У поліції повідомили про відкриття шостого провадження через події у Нових Санжарах


Нові Санжари, вечір 20 лютого 2020 року
Нові Санжари, вечір 20 лютого 2020 року

Слідче управління поліції Полтавської області розслідує шість кримінальних проваджень через «групове порушення правопорядку» у Нових Санжарах, повідомили в управлінні Нацполіції Полтавщини.

«На сьогодні підозри у причетності до масового заворушення (стаття 294 КК України) отримали п’ять осіб. Чотирьох з них суд взяв під варту строком на 60 діб. Ще одному обернуть запобіжний захід після встановлення місця перебування. Також одного чоловіка затримали за підозрою у замаху на насильницькі дії відносно поліцейського. Йому суд визначив 60 діб домашнього арешту без права залишати місце проживання у нічній час доби», – йдеться в повідомленні поліції.

Як повідомив начальник поліції Полтавщини Іван Вигівський, наразі розслідування триває за кількома напрямами.

«На даний час розслідування триває за такими напрямами як: блокування транспортних комунікацій (ст.279 КК України), групове порушення громадського порядку (ст.293 КК України), масові заворушення (ст.294 КК України), порушення рівноправності громадян залежно від національної належності, поєднані з насильством чи погрозами (ч.2 ст.161 КК України), замах на умисне заподіяння поліцейському тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням службових обов’язків (ст.15 ч.2 ст.345 КК України) та заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку (ст. 295 КК України) – уточнив Вигівський.

20 лютого до України прибув літак з евакуйованими громадянами, які перебували в китайському Ухані, де зафіксований спалах коронавірусу. На борту перебували 45 громадян України та 27 іноземців, а також екіпаж і супроводжуючі лікарі. За даними української влади, усі – здорові. Втім, впродовж 14 днів вони перебуватимуть на обсервації в закритому медичному центрі Національної гвардії у Нових Санжарах.

У селищі спалахнули протести й сутички з правоохоронцями. За даними поліції, дев’ять правоохоронців зазнали травм. Також до медиків звернулася одна цивільна особа. Упродовж дня поліцейські затримали 24 людини.

Попри заворушення, автобуси з евакуйованими з Китаю громадянами змогли заїхати на територію селища.

XS
SM
MD
LG