Доступність посилання

ТОП новини

У Польщі росіянина та білоруса звинувачують у роботі на ГРУ


Польські військові
Польські військові

Прокуратура у Варшаві звинуватила у шпигунстві білоруського та російського громадян. Їх звинувачують у роботі на Головне управління Міністерства оборони Росії (військову розвідку, більше відому за традиційною абревіатурою ГРУ, Головне розвідувальне управління). Про це 4 січня повідомила агенція PAP із посиланням на представника прокуратури Александру Скшиняж.

За її словами, обвинувачені працювали під прикриттям туристичного бізнесу. Вони збирали дані про стан польської армії: її боєздатність, функціонування окремих підрозділів біля кордону та дії під час міграційної кризи.

Обвинувачений білорус, імʼя якого не розкривається, закінчив університет у Білостоку. Про росіянина раніше повідомлялося, що він живе в Польщі 18 років і до арешту займався бізнесом.

Позиція обвинувачених у повідомленні прокуратури не наводиться. Жодних особистих даних про них не повідомляють. Відомо, що їх було затримано у квітні 2022 року, відтоді вони перебувають під арештом. За статтею про шпигунство затриманим загрожує до 15 років вʼязниці.

XS
SM
MD
LG