Доступність посилання

ТОП новини

Спікер: Порошенко став співголовою фракції «Європейська солідарність»


За словами спікера Верховної Ради, Порошенко вперше взяв участь у засіданні голів фракцій 10 квітня
За словами спікера Верховної Ради, Порошенко вперше взяв участь у засіданні голів фракцій 10 квітня

Лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко став також одним із очільників паламентської фракції, повідомив на брифінгу 10 квітня спікер Верховної Ради Дмитро Разумков.

Про це він сказав у відповідь на питання про те, чому Порошенко представляв свою політичну силу на засіданні керівників фракцій та депутатських груп.

«Дійсно, це була нарада, на яку я запрошував представників депутатських фракцій і груп. Станом на сьогодні в мене є протокол, Петро Олексійович Порошенко також обраний співголовою фракції «Європейська солідарність», – розповів Разумков.

Читайте також: Разумков назвав питання, які Рада розгляне на позачерговому засіданні 13 квітня​

Він підтвердив, що це перше засідання, на якому Порошенко був присутній у цьому статусі. Про інші зміни в керівництві фракції спікер не повідомив.

Співголовами парламентької фракції «Європейська солідарність» є Ірина Геращенко та Антон Герасимов. На сайті Верховної Ради зміни в керівництві наразі не вказані.

Петро Порошенко перейменував свою партію «Блок Петра Порошенка «Солідарність» на «Європейську солідарність» після поразки на президентських виборах навесні 2019 року, на яких претендував на другий президентський термін. На парламентських виборах в липні 2019 року партія отримала 8,10% голосів і з початком роботи парламенту 9 скликання оголосила про перехід в опозицію.

XS
SM
MD
LG