Доступність посилання

ТОП новини

«Трохи не встигаємо»: Потураєв розповів коли доопрацюють і розглянуть закон про медіа


Потураєв: ми вели діалог із журналістами. Я вважаю, що значною кількістю членів НСЖУ просто маніпулюють
Потураєв: ми вели діалог із журналістами. Я вважаю, що значною кількістю членів НСЖУ просто маніпулюють

Народні депутати планують доопрацювати законопроєкт про медіа до кінця травня, повідомив член парламентської фракції «Слуга народу» та голова комітету Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв в інтерв’ю Радіо Свобода.

Як зазначив ведучий, наприкінці квітня Потураєв розповідав, що законопроєкт на фінальному етапі, і його мають завершити до середини травня.

«Трохи не встигаємо. Думаю, що до кінця травня закінчимо», – сказав Потураєв в ефірі програми «Суботнє інтерв’ю».

Ведучий зауважив, що, за даними Національної спілки журналістів України, не схвалюють цей текст законопроєкту 85% редакторів газет.

«Ми вели діалог із журналістами. Я вважаю, що значною кількістю членів НСЖУ просто маніпулюють. І ми вели аж такий діалог, який жоден закон в Україні не проходив через такі обмеження», – заявив Потураєв.

19 травня 2020 року Верховна Рада відправила законопроєкт про медіа на повторне перше читання.

1 липня комітет Верховної Ради з питань гуманітарної й інформаційної політики рекомендував парламенту ухвалити за основу доопрацьований законопроєкт про медіа, попри заклики громадських організацій і журналістів відхилити його.

Перед цим було оприлюднене звернення, яке підписали 70 представників ЗМІ та громадських організацій України, що закликали Верховну Раду відхилити законопроєкт «Про медіа» через загрози свободі слова.

XS
SM
MD
LG