Доступність посилання

ТОП новини

Позачергове засідання Ради перенесли на 28 березня через неготовність законопроєктів – джерела в «Слузі народу»


Позачергове засідання Верховної Ради, яке планували провести у четвер 26 березня, перенесли на суботу 28 березня. Про це Радіо Свобода повідомили три обізнані з ситуацією джерела в «Слузі народу».

Причина – неготовність законопроєктів, які хочуть винести на розгляд, повідомляють співрозмовники Радіо Свобода.

Загалом у порядку денному має бути низка економічних документів, зокрема, пов’язаних і зі змінами до бюджету.

Також на голосування хочуть винести законопроєкт, який гарантує неповернення виведених з ринку банків до колишніх власників і описує механізм компенсації для них, якщо рішення НБУ про визнання банку неплатоспроможним за рішенням суду виявилося неправомірним.

Наразі офіційної інформації про проведення позачергового засідання на сайті Верховної Ради немає, однак 22 березня спікер Верховної Ради Дмитро Разумков попередив про його проведення, не називаючи дати.

«Ми готуємося до позачергового засідання Верховної Ради… Колеги напрацьовують ряд законопроєктів, вони майже готові», – зазначив він.

Раніше співрозмовники Радіо Свобода також зазначали, що не всі члени пропрезидентської фракції готові бути присутніми на позачерговому засіданні через ситуацію, яка склалась з поширенням коронавірусу серед депутатів Верховної Ради.

Зокрема, 23 березня стало відомо, що серед інфікованих парламентарів є «слуга народу» Руслан Горбенко. Також лікування від коронавірусу нараpі проходять депутат групи «Довіра» Сергій Шахов та позафракційний депутат Сергій Рудик.

XS
SM
MD
LG