Доступність посилання

ТОП новини

Позачергове засідання Ради відбудеться 26 березня – джерело


Засідання Ради відбудеться, незважаючи на карантин
Засідання Ради відбудеться, незважаючи на карантин

Позачергове засідання Верховної Ради, про можливість проведення якого раніше заявляв спікер Дмитро Разумков, за даними обізнаного джерела Радіо Свобода зі «Слуги народу», має відбутись у четвер 26 березня. Вранці перед засіданням запланована зустріч самої пропрезидентської фракції.

Одразу кілька співрозмовників Радіо Свобода зазначають, що на час проведення позачергового засідання депутатів можуть забезпечити спецодягом, однак, про які конкретно засоби захисту йдеться, наразі не уточнюють.

Водночас, за оцінкою одного із джерел Радіо Свобода, як мінімум, 20 відсотків фракції «Слуга народу» у позачерговому засіданні наразі не готові брати участь через ситуацію, яка склалась з поширенням коронавірусу серед депутатів Верховної Ради (зокрема, 23 березня стало відомо, що серед інфікованих парламентарів є «слуга народу» Руслан Горбенко).

Раніше співрозмовники у «Слузі народу» зазначали, що позачергове засідання Ради може відбутись 26 або 27 березня. За їхніми словами, на першому варіанті наполягав голова фракції Давид Арахамія, а на другому – спікер Дмитро Разумков.

Ввечері 23 березня «слуга народу» Євгенія Кравчук заявила, що після підтвердження коронавірусу у однопартійця Горбенка, фракція має намір здати тести і, у разі потреби, відправити когось із своїх членів на самоізоляцію, але припиняти роботу, як і роботу парламенту, не буде.

XS
SM
MD
LG