Доступність посилання

ТОП новини

У Верховній Раді офіційно не підтверджують позачергове засідання 26 березня


Акція «Раду на карантин», Київ, 17 березня 2020 року
Акція «Раду на карантин», Київ, 17 березня 2020 року

У Верховній Раді офіційно не підтверджують позачергове засідання 26 березня, повідомила Радіо Свобода пресслужба парламенту.

«Офіційної немає ще інформації», – розповіли в Раді.

Про наміри провести 26 березня позачергове засідання повідомляли джерела Радіо Свобода зі «Слуги народу» та член цієї фракції Олександр Качура.

Напередодні Кабінет міністрів зареєстрував у парламенті оновлений законопроєкт про внесення змін до законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності.

Ухвалення цього закону є однією з попередніх умов укладення договору про нову програму з Міжнародним валютним фондом. Документ передбачає, зокрема, що власники та ексвласники банку, інтереси яких були порушені через виведення фінустанови з ринку, можуть отримати відшкодування збитків у грошовій формі, і це єдиний спосіб їх захисту.

При цьому, як йдеться в документі, визнання незаконним рішення про виведення банку з ринку не може бути підставою для скасування такого рішення.

За інформацією джерел Радіо Свобода у «Слузі народу», розгляд цього законопроєкту має бути одним із питань порядку денного найближчого позачергового засідання Верховної Ради.

XS
SM
MD
LG