Доступність посилання

ТОП новини

Президент Казахстану: «Ми не називаємо анексією те, що сталося в Криму»


Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв і президент Росії Володимир Путін
Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв і президент Росії Володимир Путін

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявляє, що не називає анексією події, які відбулися в Криму в 2014 році, коли Росія заявила про «приєднання» українського півострова до своєї території. Про це він сказав в інтерв’ю Deutsche Welle.

«Ми не називаємо те, що сталося в Криму, анексією. Те, що сталося, те сталося. Анексія – це занадто важке слово стосовно Криму», – зазначив президент Казахстану.

Після анексії Криму Росією в 2014 році МЗС Казахстану в своїй заяві відзначило, що «Казахстан знову підкреслює свою прихильність фундаментальним принципам міжнародного права відповідно до Статуту ООН» і, що в Казахстані «з розумінням ставляться до рішення Російської Федерації в умовах, що склалися».

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує анексію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

XS
SM
MD
LG