Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура повідомила про нові обшуки на комунальному підприємстві в Києві


Кримінальне провадження відкрили за фактом заволодіння бюджетними коштами при закупівлі паливно-мастильних матеріалів
Кримінальне провадження відкрили за фактом заволодіння бюджетними коштами при закупівлі паливно-мастильних матеріалів

Київська міська прокуратура повідомила про обшуки у службових приміщеннях комунального підприємства «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Святошинського району Києва» в рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом заволодіння бюджетними коштами при закупівлі паливно-мастильних матеріалів.

«Згідно із матеріалами слідства, приватне товариство упродовж 2020 – 2021 років здійснило поставку паливно-мастильних матеріалів на замовлення комунального підприємства на суму у понад 5,6 мільйона гривень. При цьому в ході слідства встановлено, що всупереч закону України «Про публічні закупівлі» і попри незначне коливання цін на вказані матеріали, до договору поставки неодноразово вносилися зміни щодо суттєвого підвищення ціни», – йдеться в повідомленні.

У згаданому комунальному підприємстві ситуацію не коментували.

19 жовтня у прокуратурі Києва повідомляли про обшуки в службових приміщеннях комунального підприємства «Київтеплоенерго» в рамках розслідування у справі про розтрату коштів на ремонті теплових мереж.

Від літа поточного року на комунальних підприємствах і в департаментах Київської міської державної адміністрації розпочалися численні обшуки. Соратники міського голови Віталія Кличка раніше назвали це тиском влади на нього як на конкурента. В Офісі президента це заперечили і заявили про «факти корупції у столичній владі та у комунальних підприємствах Києва».

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG