Доступність посилання

ТОП новини

Суд ЄС відхилив скаргу «кухаря Путіна». Він залишиться під санкціями


Євген Пригожин має право подати апеляцію до вищої інстанції
Євген Пригожин має право подати апеляцію до вищої інстанції

Суд Європейського союзу в Люксембурзі відхилив скаргу російського бізнесмена Євгена Пригожина, відомого як «кухар Путіна», на його внесення до санкційного списку, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Як йдеться у рішенні суду, що є в розпорядженні Радіо Свобода, Пригожин, внесений до списку санкцій у жовтні 2020 року у зв’язку з його ймовірними зв’язками з так званою «ПВК Вагнера», що діяла в Лівії, оскаржив такі дії, стверджуючи, що вони порушують його права, а його зв’язок із «ПВК Вагнера» назвав не доведеним.

Як йдеться в документі, докази, на підставі яких було ухвалене рішення про санкції, були засновані на інформації з доповідей генерального секретаря ООН і на численних повідомленнях преси, які позивачеві не вдалося спростувати. Серед них були і «детальні, точні та несуперечливі докази численних зв’язків між паном Пригожиним і групою Вагнера».

Пригожин має право подати апеляцію до вищої інстанції.

Численні журналістські розслідування, у тому числі Радіо Свобода, демонстрували зв’язок людей з оточення Пригожина і його самого з діяльністю «ПВК Вагнера» у Сирії, Лівії, ЦАР та інших країнах Африки.

Пригожин, відомий як «кухар Путіна» (частина його бізнесу пов’язана з організацією постачання продуктів), включений також до списку санкцій США, де проти нього порушено кримінальну справу за звинуваченням у втручанні у вибори 2016 року.

XS
SM
MD
LG