Доступність посилання

ТОП новини

Принц Вільям прокоментував інтерв’ю брата і його дружини: «ми зовсім не расистська сім’я»


Вільям додав, що поки не говорив із братом, герцогом Сассекським, але пізніше зробить це
Вільям додав, що поки не говорив із братом, герцогом Сассекським, але пізніше зробить це

Британський принц Вільям, герцог Кембриджський, вперше прокоментував звинувачення, що пролунали в інтерв’ю його молодшого брата, принца Гаррі, і його дружини Меган американській телеведучій Опрі Вінфрі.

«Ми зовсім не расистська сім’я», – сказав Вільям, додавши, що поки не говорив із братом, герцогом Сассекським, але пізніше зробить це.

В інтерв’ю, яке вийшло в ефір наприкінці минулого тижня і викликало скандал, герцог і герцогиня Сассекські розповіли, що хтось із членів британської королівської сім’ї цікавився, наскільки темною може бути шкіра їхнього сина Арчі, яким на той момент була вагітна Меган. Її мати – афроамериканка, і Меган Маркл, в минулому американська актриса, стала першим членом британської монаршої родини змішаного расового походження.

Хто саме поставив таке питання, Гаррі і Меган не уточнили. Але принц Гаррі пізніше запевнив, що це не були ані королева Єлизавета II, ані її чоловік Філіп, герцог Единбурзький.

Принц Вільям прокоментував інтерв’ю Гаррі і Меган 11 березня, коли відвідував із візитом школу в Стратфорді, на сході Лондона. До нього першим на публіці після програми Вінфрі з’явився його батько, принц Чарльз. Він не давав ніяких коментарів.

В офіційному коментарі Букінгемського палацу на інтерв’ю підкреслювалося, що інформація щодо питання про колір шкіри Арчі викликає стурбованість, але ситуація буде вирішена «приватним порядком». Також у заяві палацу зазначалося, що у людей «спогади можуть різнитися», а герцог і герцогиня Сассекські назавжди залишаться «улюбленими членами королівської сім’ї».

XS
SM
MD
LG