Доступність посилання

ТОП новини

Голова «Асоціації чорнобильських туроператорів»: ситуація критична, вогонь дістався Прип’яті


Голова «Асоціації чорнобильських туроператорів»: місцева влада звітує, що все під контролем, але насправді вогонь стрімко захоплює нові території
Голова «Асоціації чорнобильських туроператорів»: місцева влада звітує, що все під контролем, але насправді вогонь стрімко захоплює нові території

Вогонь у Чорнобильській зоні дістався до Прип’яті, зараз він у двох кілометрах від сховищ радіоактивних відходів, повідомив голова «Асоціації чорнобильських туроператорів», член громадської ради при Держагентстві з управління зоною відчуження Ярослав Ємельяненко у Facebook.

«Ситуація критична. Зона палає. Місцева влада звітує, що все під контролем, але насправді вогонь стрімко захоплює нові території. У мене два варіанти: чи то до Кабміну не доводять реальну ситуацію, чи він обрав політику замовчування радянської влади, як у 86 році. Зараз вогонь дістався Прип’яті та знаходиться у двох кілометрах навпростець від сховищ радіоактивних відходів «Підлісний», де розташовані найбільш високоактивні радіаційні відходи всієї Чорнобильської зони, та від самої ЧАЕС», – розповів Ємельяненко.

За даними Міністерства енергетики та захисту довкілля, у зоні відчуження продовжують гасити пожежу, яка виникла 4 квітня. Станом на 13 квітня пожежу на території Котовського лісництва ліквідовано. Спостерігається горіння трав’яного настилу та лісової підстилки окремими осередками. Ситуація в Корогодському лісництві повністю контрольована.

Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомила, що для гасіння пожежі залучили «всі необхідні сили і засоби»: 133 особи та 32 одиниці техніки.

Основні зусилля зосереджені в Денисовицькому лісництві поблизу населеного пункту Новий Мир, де відмічається поширення горіння трав’яного настилу та лісової підстилки.

Всього на території Зони відчуження залучили 415 осіб та 98 одиниць техніки.

XS
SM
MD
LG