Доступність посилання

ТОП новини

Пристайко про зустріч із Лавровим: «на цьому етапі не бачимо потреби»


Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко
Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що наразі не бачить потреби у прямому спілкуванні зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим.

«Не можна сказати, що я особливо поспішаю. Напевне, дипломатичні служби для того і є, так воно і насправді, щоб все ж таки підтримувати канали, але на цьому етапі ми не бачимо потреби у підтриманні, в розвитку цього каналу спілкування», – сказав Пристайко в програмі Радіо Свобода «Суботнє інтерв’ю».

Наприкінці вересня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров повідомив, нібито обговорив із президентом України Володимиром Зеленським на полях сесії Генасамблеї ООН в Нью-Йорку врегулювання ситуації на Донбасі.

«З обох сторін була висловлена зацікавленість вирішувати ситуацію на Донбасі відповідно до Мінських домовленостей. Головне, що президент України це сказав», – повідомив Лавров російській державній інформагенції ТАСС. Лавров зазначив, що це не були переговори, а «розмова».

В Офісі українського президента не повідомляли про таку розмову Володимира Зеленського із Сергієм Лавровим.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За оцінками ООН, станом на 31 грудня 2018 року, унаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 12 тисяч 800 до 13 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG