Доступність посилання

ТОП новини

Меркель перед зустріччю із Зеленським полетить в Москву на переговори з Путіним


Канцлер Німеччини Анґела Меркель приїде до Києва 22 серпня, а 20-го її чекають у Москві
Канцлер Німеччини Анґела Меркель приїде до Києва 22 серпня, а 20-го її чекають у Москві

Канцлер Німеччини Анґела Меркель 20 серпня проведе у Москві зустріч із президентом Росії Володимиром Путіним, повідомила у п’ятницю пресслужба Кремля.

«Планується обговорити стан і перспективи розвитку двостороннього співробітництва в різних сферах, а також розглянути низку актуальних міжнародних і регіональних питань», – йдеться в повідомленні канцелярії російського президента.

Офіційний представник німецького уряду Штеффен Зайберт, у свою чергу, на брифінгу теж підтвердив, що 20 серпня канцлерка вирушить в Москву.

«На початку наступного тижня ми розповімо про зміст програми. Цілком очевидно, що вона зустрінеться з президентом», – сказав він.

Зайберт зауважив, що потім, 22 серпня, Анґела Меркель відвідає Київ.

Востаннє Путін і Меркель безпосередньо (не по телефону) зустрічалися в січні 2020 року в Москві.

9 серпня стало відомо, що канцлер Німеччини Анґела Меркель приїде до Києва 22 серпня. Її переговори з президентом України Володимиром Зеленським стосуватимуться гарантій, пов’язаних із «Північним потоком-2», безпекової ситуації та двосторонніх відносин, заявив речник Зеленського Сергій Никифоров. Він назвав візит лідерки Німеччини продовженням контактів Зеленського «в чотирикутнику «Вашингтон, Брюссель, Берлін та Київ».

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG