Доступність посилання

ТОП новини

Путін обговорить північнокорейське питання з азійським лідерами


Путін (на фото) зустрінеться з прем'єром Японії Сіндзо Абе, лідером Китаю Сі Цзиньпіном та прем'єром Південної Кореї Лі Нак Йоном
Путін (на фото) зустрінеться з прем'єром Японії Сіндзо Абе, лідером Китаю Сі Цзиньпіном та прем'єром Південної Кореї Лі Нак Йоном

Президент Росії Володимир Путін обговорить з азійськими лідерами північнокорейську ядерну програму під час економічного форуму у Владивостоці, який відбудеться 11-13 вересня.

Путін зустрінеться з прем'єром Японії Сіндзо Абе, лідером Китаю Сі Цзиньпіном та прем'єром Південної Кореї Лі Нак Йоном.

Радник Путіна Юрій Ушаков повідомив, що 10 вересня президент Росії обговорить з Абе «економічну співпрацю й торговельні обміни» та поділяться поглядами «на ситуацію на Корейському півострові».

Абе заявив репортерам, що ще однією темою для дискусії стануть спірні острови, які японці називають Північними територіями, а росіяни – південними Курильськими островами.

Спікер Ради федерації Росії Валентина Матвієнко повідомила, що лідер Північної Кореї Кім Чен Ин також був запрошений на форум, однак він до Владивостока не приїде.

Форум відбувається за тиждень до саміту між Північною та Південною Кореєю, який запланований на 18-20 вересня в столиці КНДР Пхеньяні.

У серпні 2018 року експерти ООН дійшли висновку, що КНДР не виконує своїх зобов’язань із відмови від ядерної зброї.

XS
SM
MD
LG