Доступність посилання

ТОП новини

США наклали санкції на російські судноплавні компанії через Північну Корею


Російські компанії час від часу порушують санкційні обмеження на співпрацю з Північною Кореєю
Російські компанії час від часу порушують санкційні обмеження на співпрацю з Північною Кореєю

США наклали санкції на дві російські компанії та шість суден за трансфер переробленої нафти на борт кораблів Північної Кореї. Про це повідомляє Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США.

«Трансфер будь-яких товарів з борту на борт до кораблів під прапором Північної Кореї з Росії або звідкись іще, їх продаж або перевезення з або до КНДР заборонені резолюціями Ради безпеки ООН щодо Північної Кореї та підлягають санкціям відповідно до законодавства Сполучених Штатів. Наслідки порушення цих санкцій будуть наставати, доки ми не досягнемо остаточної та повністю завіреної денуклеаризації Північної Кореї», – заявив міністр фінансів Стівен Мнучін.

Читайте також: «Путін заявив Кім Чен Ину, що готовий з ним зустрітися – КНДР​»

Під санкції потрапили російські компанії «Примор’є Мерітайм Лоджистікс» та «Гудзон Шиппінг», а також менеджмент російського торговельного судна «Патріот». Як встановили в Міністерстві фінансів США, «Патріот» здійснив два трансфери нафти на борт кораблів КНДР.

Крім того, Міністерство фінансів США виокремило ще п’ять кораблів, пов’язаних із компанією «Гудзон»: «Нептун», «Белла», «Богатир», «Партизан» та «Севастополь».

Кінцевим покупцем виявився північнокорейський банк «Тесон», який здійснював економічні операції для політичної верхівки Північної Кореї та перебуває під санкціями ООН та США.

На судна, яким передав нафту «Патріот», також поширюються санкції.

Минулого тижня США запровадили санкції проти російської компанії «Профінет» та її директора Василя Колчанова.

Раніше в ООН представили доповідь, з якої випливає, що Північна Корея в 2018 році, незважаючи на санкції міжнародної спільноти, продовжила випробування ядерних ракет. Влада КНДР також збільшила надходження нафтопродуктів і вугілля за допомогою нелегального транспортування на суднах. Крім цього, Північна Корея, незважаючи на санкції, експортувала текстиль на суму в 100 мільйонів доларів.

Читайте також: «Розлучені Корейською війною родичі зустрілися в КНДР»

12 червня відбулася названа історичною зустріч президента США Дональда Трампа і лідера Північної Кореї Кім Чен Ина, за підсумками якої лідери підписали спільний «всеосяжний документ». Згідно з ним, лідер КНДР підтвердив намір забезпечити «повну денуклеаризацію» Корейського півострова і «довгий і міцний мир», а президент США – «гарантії безпеки» Північної Кореї. Ніяких конкретних зобов’язань документ не містив.

Тим не менш, на початку серпня державний секретар США Майк Помпео заявляв, що Північна Корея не виконує свої зобов’язання щодо денуклеаризації.

XS
SM
MD
LG