Доступність посилання

ТОП новини

Лідери КНДР та Південної Кореї можуть зустрітися в Пхеньяні


Лідер КНДР Кім Чен Ин (ліворуч) та Південної Кореї Мун Чжен Ін під час першої зустрічі в демілітаризованій зоні. Пханмунджом, квітень 2018 року
Лідер КНДР Кім Чен Ин (ліворуч) та Південної Кореї Мун Чжен Ін під час першої зустрічі в демілітаризованій зоні. Пханмунджом, квітень 2018 року

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін та лідер Північної Кореї Кім Чен Ин планують зустрітися в столиці КНДР, повідомляють західні ЗМІ.

Голови двох держав вже зустрічалися двічі навесні цього року і попередньо домовилися про зустріч восени, проте точний час ще не було узгоджено. Зараз деталі зустрічі обговорюють їхні дипломатичні представники.

Південнокорейську делегацію в цих перемовах очолює Чжо Мьонг Ґьон, який керує роботою Міністерства об’єднання в Сеулі – воно займається відносинами між двома Кореями. Також до неї увійде Нам Ґван Пьо, помічник Мун Чже Іна у справах денуклеаризації КНДР.

Очікується, що 13 серпня Чжо Мьонг Ґьон перетне кордон між двома країнами, щоб зустрітися з північнокорейським колегою Рі Сон Ґвоном у прикордонному населеному пункті Пханмунджом у демілітаризованій зоні.

«Оскільки нашою метою є саміт лідерів Північної та Південної Кореї, я вірю, що нам вдасться дати конкретні відповіді на проблеми, які турбують людей», – наводить слова Рі південнокорейське Міністерство об’єднання.

Читайте також: «В ООН вважають, що КНДР продовжує розробку ядерної зброї – ЗМІ»

Експерти відзначають повільний поступ у денуклеаризації КНДР попри домовленості, яких досягнули Кім Чен Ин та президент США Дональд Трамп на саміті в Сингапурі. Раніше в недотриманні взятих на себе зобов’язань Пхеньян звинуватив державний секретар Сполучених Штатів Майк Помпео.

XS
SM
MD
LG