Доступність посилання

ТОП новини

WSJ: Росія наймає робітників із КНДР у порушення санкцій ООН


Метою санкцій було зменшити потоки коштів, які Північна Корея використовує для фінансування своїх програм з озброєння
Метою санкцій було зменшити потоки коштів, які Північна Корея використовує для фінансування своїх програм з озброєння

Росія дозволяє в’їзд тисячам північнокорейських робітників і дає їм нові дозволи на роботу, що, за словами, американських посадовців, є порушенням санкцій ООН, повідомляє видання Wall Street Journal.

Газета з посиланням на дані російського Міністерства внутрішніх справ повідомляє, що понад 10 тисяч нових робітників із Північної Кореї зареєструвалися в Росії від вересня.

Видання також цитує американських чиновників, які кажуть, що це є порушенням санкцій ООН, запроваджених у вересні 2017 року. Санкції, зокрема, забороняють урядам інших країн видавати нові дозволи на роботу для громадян КНДР, попри те, що дозволяють зберегти деякі чинні на час запровадження обмежувальних заходів контракти.

Метою санкцій було зменшити потоки коштів, які Північна Корея використовує для фінансування своїх програм з озброєння, і таким чином чинити тиск на Пхеньян, щоб змусити його відмовитися від ядерної зброї.

За даними WSJ, представники ООН перевіряють, чи були порушені санкції.

Міністерство закордонних справ Росії ситуацію ще не коментувало.

Вересневі санкції запровадили як реакцію на випробування Північною Кореєю, ймовірно, водневої бомби – термоядерного вибухового пристрою, що, за твердженням Пхеньяна, придатний до встановлення в боєголовку балістичної ракети.

Перед цим Пхеньян випробував кілька балістичних ракет великої далекосяжності; одна з них, ймовірно, була вже міжконтинентального класу. Після одного зі схожих таких випробувань Рада безпеки ООН запровадила проти Північної Кореї попередній пакет санкцій, заборонивши, серед іншого, експорт із цієї країни вугілля, свинцю і морепродуктів.

У червні цього року після зустрічі у Сінгапурі з північнокорейським лідером Кім Чен Ином американський президент Дональд Трамп заявив, що КНДР погодилася на ядерне роззброєння і припинення ракетних програм.

Історична зустріч Дональда Трампа і Кім Чен Ина – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:54 0:00

XS
SM
MD
LG