Доступність посилання

ТОП новини

Путін: референдум на Донбасі – тонка, чутлива тема


Президент Росії Володимир Путін на саміті БРІКС у Йо
Президент Росії Володимир Путін на саміті БРІКС у Йо

Президент Росії Володимир Путін утримався від коментарів стосовно референдуму на Донбасі.

«Я поки що утримаюся від коментарів. Це дуже тонка та чутлива сфера» – сказав Путін на прес-конференції за підсумками саміту БРІКС у Йоганнесбурзі.

Путін додав, що ця тема потребує додаткового вивчення й опрацювання.

Раніше агентство Bloomberg повідомляло з посиланням на власні джерела, що під час саміту в Гельсінкі 16 липня президент Росії запропонував американському лідеру Дональду Трампу розглянути ідею проведення референдуму на сході України.

Представник Ради національної безпеки США Гаррет Маркус заявив 20 липня, що Адміністрація США «не розглядає питання щодо підтримки» пропозиції Путіна про проведення референдуму на Донбасі, і що організація «так званого референдуму» не мала б «ніякої легітимності».

Пізніше спецпредставник США з питань України Курт Волкер заявив, що Сполучені Штати не підтримують ідею проведення референдумів на території окупованого Донбасу, оскільки вони не матимуть легітимності.

Читайте також: Путін удає, що шукає шляхи до миру на Донбасі – політолог

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 300 людей.

XS
SM
MD
LG